Proiectul „Adicție și criminalitate”

Proiectul „Adicție și criminalitate”

Category : Articles

Centrul European pentru Prevenirea Adictiilor implementeaza proiectul “Adicție și criminalitate – o abordare psihosocială integrată pe baza modelelor de bune practici din Norvegia”.
Obiectivul general al proiectului este:

Consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul prevenirii adicțiilor, între instituții publice din justiție, afaceri interne și societate civilă, din România și Norvegia.

In cadrul acestui proiect se desfasoara activitati care vor contribui la:
–          Consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul justiție și afaceri interne prin dezvoltarea de parteneriate cu instituții și organizații ale societății civile din Norvegia;
–          Identificarea unui model de profesionalizare a servicilor de psihologie în sistemul de justiție și afaceri interne prin consolidarea unei culturi a parteneriatului cu societatea civilă  din România și Norvegia și transferul de expertiză;
–          Transferul de bune practici din Norvegia, prin implicarea actorilor reprezentanți ai societății civile.

Parteneri in cadrul proiectului sunt:
Serviciile corectionale din regiunea Sud-Norvegia, Municipalitatea trondheim si Phoenix Haga din Norvegia. Din Romania participa in calitate de parteneri Centrul de Psihosociologie al M.A.I. si Penitenciarul Bucuresti Rahova.

 Apariții în presa norvegiană

Apariții în presa din România

13091735_10153455639791922_1881912674_o