Centrul European pentru Prevenirea Adictiilor isi propune sa sustina si sa valorifice talentele copiilor aflati in dificultate, privati de caldura sufleteasca al unui parinte si care au avut de suferit de pe urma adictiilor printr-un program de burse.
De-a lungul timpului mai multe vedete si personalitati marcante din lumea artistica, televiziune,media, aviatie, fotbal s-au implicat in evenimentele noastre caritabile pentru ajutorarea unor suflete cu aptitudini deosebite.

DARUIM ZAMBETE, DARUIM SANSE. DARUIM DIN SUFLET – 14 Decembrie 2012 Afi Palace Cotroceni

In parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog.
Pe 14 Decembrie 2012, vedete din lumea fotbalului, media si televiziune au prezentat moda alaturi de copii talentati de la Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului Sector 3 Acestia si-au aratat aptitudinile intr-un show de exceptie. Au cantat, au dansat, aratand celor prezenti talentul lor.
Prin acest eveniment am dorit exprimarea şi valorificarea într-un mod creativ a pasiunilor şi talentelor copiilor; activitati educative, dar si sportive.
Adoptarea de către copii a unui stil de viaţă sănătos, activ;
Promovarea programelor socio-educative, ca o modalitate de adaptare, dezvoltare şi responsabilizare a copiilor.

DARUIM ZAMBETE, DARUIM SANSE. DARUIM DIN SUFLET – 30 Mai – Plaza Mall
Evenimentul din 30 mai 2013 a marcat editia a II-a a campaniei de responsabilitate sociala.
Biserica Nicolae – Militari impreuna cu Centrul European pentru Prevenirea Adictiilor au in desfasurare un proiect de asistenta sociala prin care Biserica doreste sa vina in ajutorul comunitatii la modul cel mai concret.

Scurta descriere:
Gradinita pentru copii va functiona in colaborare cu Ministerul Invatamantului. Numarul de copii care vor beneficia de aceasta gradinita este de aproximativ 50, iar in buna educatie pe care speram ca le-o vom da, un loc important il vor ocupa religia si o limba straina. De asemenea, vom acorda o atentie deosebita cultivarii unor valori sociale solide pe care, intr-o comunitate cu repere de normalitate profund afectate, copiii nostri cu greu le mai pot deprinde.
La evenimentul din data de 30 Mai am sustinut micutii si tinerii care se pregatesc suplimentar alaturi de profesori voluntari in incinta Gradinitei Parohiale(Centrul de Cultura Nicolae), la subsol singurul loc amenajat. Strangem fonduri pentru 30 de copii care provin din familii nevoiase si care au avut de suferit de pe urma adictiilor, care traiesc din pensie sau alocatii, ingrijiti doar de bunici sau rude. Toti sunt talentati si pasionati de arta, informatica, muzica, sah, pictura, sprijiniti de noi pot ajunge valori de succes in Romania.

O parte din echipa organizatorica a contribuit la realizarea proiectului Suflet langa Suflet, ajuns la editia nr VIII in patru ani de activitate.
Rezultatele proiectului:

Fund-raising

Au fost distribuite peste 3000 cadouri, in valoare de peste 70.000 euro pentru 6 centre de plasament..
Deasemenea am organizat pentru micuti cursuri de engleza, franceza, fotbal, scrima, dansuri si muzica pentru dezvoltarea personala.