Reuniune a comisiei Națiunilor Unite privind stupefiantele

• -

Reuniune a comisiei Națiunilor Unite privind stupefiantele

Category : Articles

Acest eveniment de o importanta deosebita, organizat în perioada 14 – 18 martie 2016, are ca scop pregatirea Sesiunii Speciale a Adunarii Generale a Natiunilor Unite pe acest domeniu (UNGASS 2016), unde vor fi abordate noile coordonate privind problematica mondiala a drogurilor.
În ultimii ani, politica globala privind noile substante cu proprietati psihoactive a evoluat progresiv, de la o abordare de tip reactiv, la o implicare din ce în ce mai mare a autoritatilor nationale, a organismelor regionale si internationale, având ca obiectiv identificarea si raportarea metodelor utilizate în distributia si consumul ilicit al drogurilor, a rutelor de trafic, inclusiv prin utilizarea internetului.
Prin abordarea integrata a fenomenului la toate nivelele, au fost implementate masuri directe în legatura cu provocarile ridicate de aceste substante pentru a preîntâmpina riscurile la adresa sanatatii si bunastarii cetateanului.
În declaratia României, s-a subliniat faptul ca este necesar ca toti actorii, implicati în procesul de elaborare a politicilor antidrog, sa manifeste o contributie egala în dezvoltarea si punerea în aplicare a strategiilor de prevenire, a programelor si masurilor destinate familiilor, mediului scolar, având ca obiectiv final, protejarea copiilor si persoanelor tinere, de potentialele riscuri asociate consumului si traficului ilicit de substante.
Se remarca, în ultima perioada, mutatiile intervenite în traficul si distributia noilor substante cu proprietati psihoactive, respectiv disponibilitatea acestora prin intermediul mediului virtual, a site-urilor si retelelor de tip social specializate, dar si cresterea gradului de accesibilitate prin utilizarea unor instrumente de plataonline.
Delegatia României a fost compusa din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, prin Agentia Nationala Antidrog si Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, reprezentanti ai Misiunii Permanente a României pe lânga Organizatiile Natiunilor Unite de la Viena si reprezentanti ai Centrului European pentru Prevenirea Adictiilor si PPhoenix Haga Romania..
Comisia Natiunilor Unite privind Stupefiantele reprezinta principalul organism mondial inter-guvernamental, de luare a deciziilor în ceea ce priveste controlul international al drogurilor.

Become a volunteer!

If you are interested in capitalizing your working experience in the field of social work, join us!

Get in touch -
Write us at: office@asociatiacepa.ro or
Call us at: +40 744 31 81 81.